Pass travel SKOR naar Portscapes projecten

Op zondag 8 november organiseerden SKOR en het Havenbedrijf Rotterdam in samenwerking met de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam een 'Pass travel' langs diverse Portscapes kunstprojecten op de Maasvlakte bij Rotterdam.

Onderweg kon geluisterd worden naar ‘filosofische dialogen’ uit het project van Fucking Good Art (Nienke Terpsma en Rob Hamelijnck) met onder meer Hans Aarsman en een botanist. Enkele braakliggende terreinen uit het project van Lara Almarcequi werden bezocht. Zij deed onderzoek naar deze terreinen die overal in de Haven van Rotterdam te vinden zijn en maakte hierover een krant. Botanist Remko Andeweg gaf een toelichting.

Onderweg passeerden de bezoekers langs de Europaweg de billboards van Marjolijn Dijkman, Jorge Satorre, Paulien Oltheten en Hans Schabus.

In het informatiecentrum voor Maasvlakte 2, FutureLand, kon een bezoek worden gebracht aan de presentaties van Paulien Oltheten en van Hans Schabus. Al luisterend naar de audiotour van Ilana Halperin werd de omgeving verkend. Er kon ook geluisterd worden naar de Postpetrolistic Internationale Performance van Roman Keller & Christina Hemauer.